Game of Thrones tour Vetus Itinera Klis
Grupe

Upoznajte višestoljetnu povijest tvrđave Klis...

Jewels of Croatia
Pođite s nama na neka od grupnih putovanja...

... i obiđite bisere Hrvatske...

Roman ruins Solin - Vetus Itinera
Grupe

...posjetite ostatke antičke Salone...

73
65
13

Biseri Hrvatske

1. dan ZAGREB - Dolazak

Vaš odmor iz snova počinje u Zagrebu, šarmantnom glavnom gradu Hrvatske. Mi ćemo vas dočekati u zagrebačkoj zračnoj luci te nakon smještaja i odmora u hotelu,  odvesti ​​u ugodnu šetnju središtem grada, gdje ćete dobiti prvi dojam o Zagrebu.

Noćenje u Zagrebu.

 

2. dan ZAGREB

Nakon doručka vodimo vas na detaljno otkrivanje  Zagreba, hrvatskog kulturnog, znanstvenog, ekonomskog i političkog centra. Uz brojne muzeje, galerije, kazališta, crkve, tržnice, kafiće, klubove i pubove, Zagreb je danas grad pun života, grad koji duguje svoju ljepotu i šarm prosperitetnim razdobljima baroka, klasicizma i secesije.

 Pokazat ćemo vam mnoge parkove i trgove Donjeg grada s lijepim primjerima različitih arhitektonskih stilova 

koji čine Zagreb jednim od najzelenijih gradova u  Evropi. Otkrit ćemo vam  tajne najstarijih dijelova srednjovjekovnog Gornjeg grada. Nakon 

obilaska grada, ručak u jednoj od čuvenih zagrebačkih gostionica. Slobodno poslijepodne. 

Noćenje u Zagrebu.

 

3. dan ZAGREB - PLITVIČKA JEZERA - SPLIT

Odlazimo iz Zagreba u jutarnjim satima i putujemo prema Nacionalnom parku Plitvička jezera. 

Jezera su najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj, a dio su svjetske prirodne baštine koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1979. Šetat ćemo uz prekrasna i kristalno čista jezera s brojnim kaskadama i slapovima i 

diviti se prirodnim ljepotama ovog izvanrednog mjesta.

U popodnevnim satima dolazimo u Split - drugi najveći grad u Hrvatskoj. Po dolasku, vodimo vas u šetnju kroz "najlipši gradu na svitu", kako Split često nazivaju njegovi stanovnici. Posjetit 

ćemo Dioklecijanovu palaču u središtu Splita, izgrađenu prije 1700 godina , neprocjenjiv spomenik kulture uključen u UNESCO-ov popis svjetske baštine. U večernjim satima, pozivamo vas da uživate u srcu Splita -na slavnoj splitskoj rivi, gdje ćete osjetiti prijateljsku i ugodnu atmosferu ovog živog grada. 

Noćenje u Splitu.

 

4. dan SPLIT - BRAČ - VIS

Danas se ukrcavamo na jedrilicu i naša avantura počinje. Ploveći kroz Splitska vrata krećemo 

prvo prema otoku Braču, najvećem iz srednjodalmatinske skupine otoka, trećem 

po veličini među jadranskim otocima,  odvojenom od kopna Bračkim kanalom. Jedrenje oko Brača, poznatog kao  otok kamena i vjetra, vidjet ćemo neke od starih ribarskih obalnih gradova, poput Milne i Sutivana.

Dalje nastavljamo ploviti k otoku Visu, najudaljenijem od svih dalmatinskih otoka, od starih vremena poznatom  rimskom ispostavom.  Vis je bio jedan od povijesno najznačajnih otoka na Jadranu. Nakon Drugog svjetskog rata postaje pomorska vojna baza i zabranjena zona za strance sve do 1989. godine. Vis je danas popularno odredište za  svjetske putnike u potrazi za  prirodnim ljepotama, mirnim uvalama i skrivenim plažama. Okruženi idiličnim krajolikom, prenoćit ćemo u jednoj od mirnih otočnih uvala.

 

Dan 5 VIS - Paklene otoke - HVAR

S jutarnjim vjetrom napuštamo Vis i odlazimo k našoj sljedećoj destinaciji - otoku Hvaru. To je četvrti po veličini otok na Jadranu i  jedan od deset najljepših otoka na svijetu.

Bogate je kulturne baštine i arhitekture, s mnoštvom lijepih naselja i slikovitih sela u mirnom, idiličnom krajoliku.

Grad Hvar je najveće naselje, nekad bogata venecijanska trgovačka luka, a danas jedan od najprestižnijih mondenih mjesta na Jadranu, za vidjeti i biti viđen.

No prije nego se posvetimo gradu Hvaru, otkrit ćemo arhipelag Paklenih otoka .

Noć ćemo provesti u hvarskoj luci.

 

Dan 6 HVAR - KORČULA

Ostavljamo Hvar i nastavljamo  jedrenje prema jugu do otoka Korčule, jednog od najvećih i najatraktivnijih otoka Hrvatske.

Na otoku  Korčula je i grad Korčula - rodno mjesto slavnog putnika Marka Pola, izgledom manja verzija starog Dubrovnika sa svojim utvrdama, uskim ulicama i ljetnim festivalima. Ljepota otoka privlači različite ljude iz cijelog svijeta. Noćenje u marini u Korčuli.

 

Dan 7 KORČULA - MLJET

Jedrimo prema netaknutim ljepotama otoka Mljeta. Inspirirani legendom o Odiseju i nimfi Kalipso dolazimo u smaragdnu ljepotu najjužnijeg dijela Hrvatske. Ovaj otok, čiji je zapadni dio zaštićen kao Nacionalni park, ima krajolik kojeg možemo naći još samo u slikovnicama ili najljepšim svjetskim bajkama.

Mljet je također poznat kao zeleni otok, s bujnim mediteranskim raslinjem i dva duboka zaljeva koja se zovu jezera zbog svojih uskih prolaza na otvoreno more - Velikom jezeru i Malom jezeru. Mi ćemo prenoćiti u jednoj od mirnih uvala otoka.

 

Dan 8 MLJET – Elafitsko otočje - DUBROVNIK

Od otoka Mljeta plovimo prema našem posljednjem odredištu, biseru Jadrana-Starom gradu Dubrovniku. Na putu prema Dubrovniku, plovimo preko Elafitskih otoka.  Od 13 otoka u tom arhipelagu sjeverozapadno od Dubrovnika, samo su tri naseljena: Šipan, Lopud i Koločep.

Ime su dobili od grčke riječi "elafos", što znači jelen, zbog čega se ponekad nazivaju "​​jelenji otoci". Glavna prirodna karakteristika tih otoka su njihove šume. Osim malih obradivih površina,  otoci su  gotovo u potpunosti prekriveni borovom šumom i makijom, sa svim karakteristikama zimzelene mediteranske vegetacije. Razvedena obala s lijepim uvalama, plažama i slikovitim stijenama, dostojna su pratnja vegetacijskom bogatstvu Elafita. Uživajte u gostoprimstvu otočana u nekom od restorana ​​uz tradicionalna jela i domaća vina.

Posljednju večer naše ture provest ćemo u mirnoj marini u blizini Dubrovnika.

 

Dan 9 DUBROVNIK - Odlazak

Posljednji dan našeg putovanja je došao. Od Zagreba do Splita išli smo kopnom, od Splita do Dubrovnika morem - najljepše od Hrvatske ostaje zauvijek sa vama.

 Doručak u hotelu te transfer do zračne luke.

 

Lokacija

CROATIA

Put Supavla 1/1
Split-Dalmatia County
21000, Split

 

Kontakt

Nazovite nas na Tel: +385 (0)21 420 899             Mob+385(0)95 198 6635   +385 (0)98 180 2609 

Pošaljite nam e-mail na

 

Pratite nas na

facebook logo   twitter logo   Google plus logo   linkedin logo

trip advisor logo