Game of Thrones tour Vetus Itinera Klis
Grupe

Upoznajte višestoljetnu povijest tvrđave Klis...

Jewels of Croatia
Pođite s nama na neka od grupnih putovanja...

... i obiđite bisere Hrvatske...

Roman ruins Solin - Vetus Itinera
Grupe

...posjetite ostatke antičke Salone...

73
65
13

Vinska tura Dalmacijom

DAN 1

Sastanak u jutarnjim satima na unaprijed dogovorenom mjestu (također je moguć  sastanak u Splitu) i transfer do Dubrovnika.

Nakon što ste se smjestili u svoj hotel vodimo vas do srca Konavoskog polja gdje  ćete kušati razna domaća vina (Malvazija, Zinfandel, Merlot, Prošek).

Ručak: u tradicionalnoj konobi Konavle koja se nalazi u idiličnom krajoliku mjesta Ljuta. U poslijepodnevnim satima polazak za Dubrovnik.

Dubrovnik: Provedite svoje slobodno vrijeme u labirintu uskih ulica Dubrovnika i 

uhvatite  duh Dubrovačke Republike, koja će ostati urezana u  vašem sjećanju godinama poslije. Naš tim ćevas savjetovati o nezaobilaznim mjestima koja morate doživjeti, restoranima

 koje morate posjetiti,   a po želji ćemo vam osigurati i lokalnog vodiča za stručni obilazak povijesnih znamenitosti.

 

DAN 2

Nakon doručka, idemo u posjet jednom od prvih vinara u regiji, enologu Crvik. Uz riječ 

dobrodošlice i aperitiv -  rakija sa smokvama,  razgledajte mali muzej vinogradarskih alata, vinarije i vinograda, te doživite vinogradarstvo i 

vinarstvo u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na regiju. 

Nakon toga slijedi stručno vođena degustacija 4 vina uz opis proizvodnje vina, uz što će se nuditi dvije vrste domaćeg sira, pršuta, kruha, salata, domaći kolač ili voće.

Nakon degustacije slijedi putovanje prema Cavtatu.

Obilazak vinogradarskih podruma Dubrovnika. Kratka priča o podrijetlu vinograda i uzgoju 

vinove loze, te predstavljanje sorti grožđa i vina. Zatim vas vodimo  u restoran na večeru s četiri 

slijeda  i pomno odabranim vinima iz Konavala, ali i ostatka Hrvatske. Na kušanju,

koje  će voditi  jedan od najpoznatijih hrvatskih enologa, saznat ćete više o vinima Hrvatske  i načelima sljubljivanja hrane i vina.

 

DAN 3

Nakon doručka i odjave odlazimo prema obližnjim Čilipima na smotru folklora, kao poseban začin dosad doživljenim emocijama. Krećemo prema poluotoku Pelješcu, čuvaru bivše Dubrovačke Republike,  neizbježnoj stanici za sve ljubitelje  najpoznatije hrvatske vinske sorte - plavac mali.

Ston, srednjovjekovni grad star više od 700 godina, ali s korijenima duboko u neolitiku. Prva stvar koju ćemo posjetiti je monumentalni obrambeni sustav zidina koji preko brda povezuje Ston i Mali Ston. Fortifikacijski sustav, jedinstven u Europi, izgrađen je početkom 14. stoljeća i dug je oko 5,5 km. U Stonu se nalazi solana, najstariji prirodni rudnik soli u Evropi, gdje se sol i danas bere na stoljećima star način. Ručak u Stonu uz neizostavne malostonske kamenice. Nakon ručka nastavljamo put tijekom kojeg se zaustavljamo na degustaciji vina. U popodnevnim satima stižemo u Orebić, smještamo se u hotel i odlazimo na sljedeću degustaciju vina.

Slobodnu večer  ispunite šetnjom prekrasnim pješčanim plažama ili izletom brodom do obližnjeg otoka Korčule gdje možete posjetiti rodnu kuću Marka Pola.

 

DAN 4

Nakon doručka, obilazak najvažnijih područja plavca malog, a zatim strmim južnim padinama poluotoka upoznajemo čuvene vinograde Dingač i Postup. Ovo je mjesto priča o božanskom vinskom nektaru koje obične smrtnike uvijek ostavlja u nevjerici.

Ručak: nakon prve degustacije vina, ručak u jednom od brojnih obiteljskih gospodarstava, tamo gdje se samo oni hrabri usude jahati magaraca.

Korčula: Poslijepodne  nas očekuje još jedna degustacija, nakon čega slijedi slobodna večer.

 

DAN 5

Nakon doručka polazak prema Imotskom, gradiću uz Plavo i Crveno jezero. Crveno jezero je najdublje krško jezero u Europi s dubinom od preko 300 metara,  čije se dno nalazi ispod razine mora. Ručak uz vino: Nakon obilaska jezera obići ćemo plodno Imotsko polje, gdje ćemo uživati ​​u degustaciji vina i šampanjca, kao i bogatom tradicionalnom ručku.

Split / Trogir - UNESCO: Put nas dalje vodi do Splita (ili Trogira, ovisno o smještaju), gdje stižemo u popodnevnim satima. Smještaj i večernji obilazak grada uz licenciranog turističkog  vodiča. Slobodna večer uz  mediteranski ambijent kojeg gotovo da možete opipati  šetajući ulicama i trgovima, uživajući u pogledu na stare znamenitosti pod zaštitom UNESCO-a.

 

DAN 6

Nakon doručka idemo u Skradin, gradić od jedva petstotinjak stanovnika, osnovan na području koje je bilo naseljeno još u neolitiku,  3500 godina  prije nove ere. Prvi podaci o samom gradu Skradinu datiraju od 33 godine prije Krista.

Eno-gastronomska iskustvo: ono što nas je dovelo u ovo maleno mjestašce  jedan je od najljepših eno-gastro doživljaja u Hrvatskoj. Vinska kultura je poznata na ovim prostorima još od antičkih vremena, pa se i ne  treba čuditi da je Debit (autohtona sorta koja uspjeva isključivo na području Skradina i Drniša) još 1932. na sajmu vina u Toulouseu osvojio Grand Prix, a bio je proglašen jednim od šest najboljih vina u svijetu. Mi ćemo kušati pet vrsta vina uz opis regije, sorti, proizvodnih metoda, starenja, te ​​organoleptičkih svojstava svakog vina,  sljubljujući hranu s vinom (dodatni paket u maniri slow-food za grupe od 6 ili više ljudi).

 

Nacionalni park Krka u blizini Skradina je mjesto koje će privremeno oduzeti primat vinima, a opijenost ovim nektarom zamijenit će krški sklad i neopisiva ljepota prirode. Osvježeni, spremni smo za još mnogo toga. Idemo prema Šibeniku, najstarijem hrvatskom gradu na Jadranu.

Večera: Sve je spremno za još jedan  vinski izazov. U prekrasnom prostoru u samom srcu grada, pored katedrale sv . Jakova (pod zaštitom UNESCO-a)  dočekat će nas večera u pet slijedova koji se podudaraju s lokalnim vinima. Nakon večere i šetnje kroz šibenske kale, ispunjeni novim zadovoljstvima vraćamo se natrag u Split.

 

DAN 7

Nakon doručka transfer do autobusnog kolodvora / zračne luke.

 

Lokacija

CROATIA

Put Supavla 1/1
Split-Dalmatia County
21000, Split

 

Kontakt

Nazovite nas na Tel: +385 (0)21 420 899             Mob+385(0)95 198 6635   +385 (0)98 180 2609 

Pošaljite nam e-mail na

 

Pratite nas na

facebook logo   twitter logo   Google plus logo   linkedin logo

trip advisor logo