Split roman solder - Vetus Itinera
Jedinstven doživljaj putovanja...

... želim doživjeti Split...

Soparnik - Vetus Itinera
Jedinstven doživljaj putovanja...

...Kušajte hranu naših starih...

Plitvice lakes National Park - Vetus Itinera
Doživite Hrvatsku...

...kao da je krojena samo za vas...

68
67
66

Srednjovjekovni Split i tvrđava Klis

Nakon šetnje kroz srednjovjekovne tajne Splite, vodimo vas na Klis, impresivnu srednjovjekovnu utvrdu  s koje se pruža predivan pogled na cijeli splitski akvatorij. Tri obrambena bedema, kneževa palača, crkva sv. Vida (džamija u vrijeme otomanske ere), bastioni, kule, muzejska zbirka srednjovjekovnih oružja,  samo su neke od posebnosti ove utvrde. Tu će nam se pridružiti i Uskoci koji će nas zabavljati, ali i podučiti ​​mačevanju, streličarstvu, bacanju koplja.

 

Gurmani će uživati ​​u  sljedećem dijelu izleta, kada će moći naučiti zapaliti vatru u kaminu i pripremiti jednu od najpoznatih jela Dalmatinske zagore – soparnik, te zamijesiti  domaći kruh. Vaš gastro doživljaj bit će upotpunjen ukusnim domaćim proizvodima, rakijama i vinima,  raznim svježim povrćem i pastrvama, a sve to u autentičnom ambijentu mlinica.

 

Izlet uključuje: stručni obilazak Splita i tvrđave Klis, nakon čega slijedi program Kliških uskoka te turnir u srednjovjekovnim sportovima, tečaj kuhanja za soparnik (srednjovjekovna delicija koja se nije mijenjala kroz stoljeća),  nakon čega slijedi autentična srednjovjekovna večera.

 

Lokacija

CROATIA

Put Supavla 1/1
Split-Dalmatia County
21000, Split

 

Kontakt

Nazovite nas na Tel: +385 (0)21 420 899             Mob+385(0)95 198 6635   +385 (0)98 180 2609 

Pošaljite nam e-mail na

 

Pratite nas na

facebook logo   twitter logo   Google plus logo   linkedin logo

trip advisor logo